Pierogarnia Piaski działa od dwóch lat. Założyli ją dwaj wspólnicy. Maciej Łoś i Lesław Domino. - Nasze podejście do biznesu pierogowego było niestandardowe. Nie byliśmy kucharzami ani ludźmi, którzy przez lata dochodzili do jakiś standardów produkcyjnych. Receptury dostaliśmy gotowe – przyznają właściciele zakładu specjalizującego się w produkcji pierogów. Przedsiębiorcy dostali przepisy od teściowej pana Macieja.
Pani Teresa Grądzka przez 30 lat prowadziła bar pod Warszawą. W nim serwowała najlepsze na Mazowszu pierogi. Warszawiacy, aby poczuć smak wyjątkowych pierogów z wołowiną, specjalnie przyjeżdżali do Łochowa, gdzie swój bar z pierogami prowadziła pani Teresa.
Teraz Maciej Łoś i Lesław Domino produkują kilka gatunków pierogów. Sztandarowe są pierogi z wołowiną. Ale w ofercie nie brakuje również innych. M.in. z mięsem wieprzowym, ruskich, z kapustą i grzybami leśnymi, z serem, z kaszą po lubelsku, ze szpinakiem i serem feta oraz z różnymi owocami. Prawdziwym rarytasem są pierogi razowe, które producenci zastrzegli w Urzędzie Patentowym.
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?